niedziela, 12 sierpnia 2012

Letni deser z mango i melona

Do przygotowania tego bardzo lekkiego, owocowego deseru potrzebujemy dojrzałe i soczyste mango oraz melon miodowy. Dzięki dodaniu cynamonu deser staje się bardziej aromatyczny. Musimy jednak przygotować go minimum 3 godziny przed podaniem, bo najlepiej smakuje mocno schłodzony.



Składniki (dla 2 osób)

1 duże soczyste dojrzałe mango
1/2 melona miodowego
1/2 łyżeczki cynamonu
5 łyżek jogurtu naturalnego
4 łyżeczki cukru waniliowego

truskawki i mięta do dekoracji

Przygotowanie
Mango obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Blenderem ucieramy kawałki mango z jogurtem naturalnym. Dodajemy cynamon oraz cukier waniliowy, mieszamy i przelewamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.

Przed podaniem wycinamy kulki z melona, układamy na wierzchu deseru. Dekorujemy mietą i truskawkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz