Jeszcze jestem na etapie "och", "ach", "jak mogłam żyć bez tego urządzenia". Grill jest spory, celowo zakupiony z pokrywą aby nie pryskał i ze specjalną rynienką do odprowadzania tłuszczu. Można go myć w zmywarce, a mięso w nim grillowane jest miękkie, soczyste i do tego zdrowe. Same zalety!
No więc od kilku dni grillujemy w środku zimy :-) Dziś popełniliśmy kurczaka w sosie sojowym z warzywami. MNIAM.
Grillowany kurczak w sosie sojowym
500 g polędwiczek z kurczaka
Marynata:
4 łyżki ciemnego sosu sojowego
1 łyżeczka cukru
0,5 łyżeczki soli
1 łyżka oleju ryżowego
2 łyżeczki czosnku granulowanego
Wszystkie składniki mieszamy. Zalewamy kurczaka i marynujemy 20 minut. Grillujemy do miękkości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz