Składniki
spód
- 150 g herbatników maślanych
- 100 g masła
- 75 g białej czekolady
sernik
- 1kg sera mielonego
- 4 jaja
- 5 łyżek cukru
- 125 g białej czekolady
- pół szklanki mleka
- opakowanie budyniu malinowego z cukrem
wierzch
- pół mango obranego i pokrojonego w paski
- 2 nektarynki pokrojone w ćwiartki
- pół szklanki borówki amerykańskiej
- 2 opakowania galaretki truskawkowej
Przygotowanie
Herbatniki mielimy. Rozpuszczamy białą czekoladę (75g) z masłem, dodajemy herbatniki. Dokładnie mieszamy a następnie wykładamy na wyłożoną papierem formę do pieczenia i delikatnie dociskamy. Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C.
Do misy miksera wkładamy ser, cukier oraz jajka, dokładnie ubijamy. Następnie dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę (125g), mleko i opakowanie budyniu. Masę przelewamy na ostudzony spód i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Dekorujemy zimne ciasto (najlepiej na drugi dzień po upieczeniu), po wylaniu galaretki odstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz