Dziś przygotowałam je jako przystawkę, nafaszerowałam masą serowo-jajeczną i voila!
Bon apetit :-)
Składniki (na ok. 10 sztuk)
- rolka ciasta francuskiego
- odrobina mleka lub rozbełtane jajo
- 20 dag sera żółtego
- 5 jajek na twardo
- 6 łyżek majonezu
- pieprz, sól
- oliwki i pomidorki koktajlowe do dekoracji
Przygotowanie
Z ciasta francuskiego wycinamy szklanka kółka. W połowie kółek kieliszkiem wycinamy kółeczka.
Pełne kółka smarujemy mlekiem lub jajkiem i przyklejamy kółka z dziurkami. Smarujemy wierzch.
Przygotowane ciastka układamy na pergaminie, pieczemy w temp. 190 stopni przez około 10 minut (pilnujemy żeby nie przypalić).
Ser i jajka trzemy na bardzo drobnej tarce lub miksujemy blenderem. Mieszamy z majonezem, doprawiamy i faszerujemy przestudzone babeczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz